BBOT Quiz Answer Key

Quiz Answer Key

 

 

PINENE

 

Question #1: What type of terpene is pinene?

ANSWER: C – Bicyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of pinene?

ANSWER: D – Turpentine, Pine, Woody, Balsam

 

Question #3: How common is pinene in cannabis?

ANSWER: A – Top 3

 

Question #4: What is the chemical formula for pinene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of pinene in plants:

ANSWER: Insecticidal, ovidical, nematicidal, herbivore repellant, antifungal, insect repellant, allelopathic agent, larvicidal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of pinene:

ANSWER: Stress treatment, antioxidant, insect repellant, anti-parasitic, antiinflammatory, antibacterial, cancer treatment, aspirin toxicity treatment, UVA damage protection

 

BETA-CARYOPHYLLENE

 

Question #1: What type of terpene is β-caryophyllene?

ANSWER: C – Bicyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of β-caryophyllene?

ANSWER: D – Spicy, Cloves, Dry

 

Question #3: How common is β-caryophyllene in cannabis?

ANSWER: B – Top 3

 

Question #4: Why is β-caryophyllene considered a dietary cannabinoid?

ANSWER: B – β-caryophyllene selectively binds to CB2 receptors

 

Question #5: Name 2 uses of β-caryophyllene in plants:

ANSWER: Indirect defense, antibacterial, insect repellant, insecticide, oviposition deterrent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of β-caryophyllene:

ANSWER: Addiction treatment, chronic pain management, antiinflammatory, high cholesterol, diabetes, Multiple Sclerosis, canine dental plaque

 

MYRCENE

 

Question #1: What type of terpene is myrcene?

ANSWER: D – Acyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of myrcene?

ANSWER: B – Balsam, Pepper, Wood, Spice

 

Question #3: How common is myrcene in cannabis?

ANSWER: A – Top 3

 

Question #4: What is the chemical formula for myrcene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of myrcene in plants:

ANSWER: Insect trap, insect repellant, allelopathich agent, indirect defense, antibacterial

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of myrcene:

ANSWER: Anti-ulcer, antibacterial, breast cancer treatment, antioxidant, ischemic stroke, sedative, osteoarthritis, anti-Leishmaniasis

 

LIMONENE

 

Question #1: What type of terpene is limonene?

ANSWER: D – Monocyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of limonene?

ANSWER: C – Depends on the isomer

 

Question #3: How common is limonene in cannabis?

ANSWER: B – Top 5

 

Question #4: What is the chemical formula for limonene?

Answer: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of limonene in plants:

ANSWER: Insecticide, ovicide, larvicide, oviposition deterrent, antifeedant, nematicidal, chemical communication, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of limonene:

ANSWER: Cancer treatment, antimicrobial, UV radiation protection, antifungal, antifibrotic, herpes treatment, lung protective agent

 

HUMULENE

 

Question #1: What type of terpene is α-humulene?

ANSWER: D – Monocyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of α-humulene?

ANSWER: B – Hops, Woody, Spicy, Clove, Bitter

 

Question #3: How common is α-humulene in cannabis?

ANSWER: B – Top 10

 

Question #4: Which plant is α-humulene named after?

ANSWER: A – Hops

 

Question #5: Name 2 uses of α-humulene in plants:

ANSWER: Allelopathic agent, antifungal, insecticide, larvicide

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of α-humulene:

ANSWER: Anti-inflammatory, anti-cancer, mosquito-borne disease prevention, antibacterial

 

LINALOOL

 

Question #1: What type of terpene is linalool?

ANSWER: C – Acyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of linalool?

ANSWER: D – Depends on the isomer

 

Question #3: How common is linalool in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for linalool?

ANSWER: D – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of linalool in plants:

ANSWER: Antifeedant, oviposition deterrent, allelopathic agent, nematicidal, indirect defense, insecticidal, antibacterial

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of linalool:

ANSWER: Antibacterial synergist, anti-inflammatory, treatment of neurodegenerative diseases, Carpal Tunnel Syndrome, anti-cancer, prevention of mosquito-borne illness, Schistosomiasis, antifungal, anti-lice, Alzheimer’s disease

 

BISABOLOL

 

Question #1: What type of terpene is α-bisabolol?

ANSWER: C – Monocyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of α-bisabolol?

ANSWER: B – Sweet, Floral, Balsamic, Tangy

 

Question #3: How common is α-bisabolol in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for α-bisabolol?

ANSWER: D – C15H26O

 

Question #5: Name 2 uses of α-bisabolol in plants:

ANSWER: Antiphytoviral, allelopathic agent, antifeedant, insecticide, larvicide, oviposition deterrent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of α-bisabolol:

ANSWER: Antifungal, anti-inflammatory, anti-tumor, anti-cancer, gastroprotective agent, antinociceptive, treatment for Leishmaniasis

 

NEROLIDOL

 

Question #1: What type of terpene is nerolidol?

ANSWER: A – Acyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of nerolidol?

ANSWER: B – Floral, Woody, Green, Citrus

 

Question #3: How common is nerolidol in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for nerolidol?

ANSWER: D – C15H26O

 

Question #5: Name 2 uses of nerolidol in plants:

ANSWER: Antibacterial, indirect defense, allelopahic agent, insect repellant, larvicidal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of nerolidol:

ANSWER: Sensitize bacteria, antifungal, anti-tumor, antimalarial, trypanocidal, Parkinson Disease, sedative, kindling treatment, Schistosomiasis, Leishmaniasis

 

OCIMENE

 

Question #1: What type of terpene is ocimene?

ANSWER: D – Acyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of ocimene?

ANSWER: C – Lavender/Floral, Green, Woody, Tropical

 

Question #3: How common is ocimene in cannabis?

ANSWER: B – Top 10

 

Question #4: Which word/plant is ocimene named after?

ANSWER: B – Ancient Greek word for Basil

 

Question #5: Name 2 uses of ocimene in plants:

ANSWER: Allelopathic agent, oviposition deterrent, attract pollinators, indirect defense, antioxidant, antifungal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of ocimene:

ANSWER: Anti-tumor, anti-cancer, mosquitocidial, mosquito repellant, anti-schistosomiasis, anti-leischmaniasis, antibacterial, antifungal, antityrpanosomal, anti-inflammatory

 

TERPINOLENE

 

Question #1: What type of terpene is terpinolene?

ANSWER: D – Monocyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of terpinolene?

ANSWER: B – Pine, Turpentine, Citrus, Woody

 

Question #3: How common is terpinolene in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for terpinolene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of terpinolene in plants:

ANSWER: Antifungal, antifeedant, larvicidal, insecticidal, antibacterial, UV-B radiation protectant, attract pollinators

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of terpinolene:

ANSWER: Antibacterial, anti-cancer, insecticide, antifungal, antiviral, sedative, antioxidant, anti-inflammatory

 

FENCHOL

 

Question #1: What type of terpene is fenchol?

ANSWER: D – Bicyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of fenchol?

ANSWER: C – Camphor, Citrus, Wood, Pine

 

Question #3: How common is fenchol in cannabis?

ANSWER: C – Top 15

 

Question #4: What is the chemical forumla for fenchol?

ANSWER: D – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of fenchol in plants:

ANSWER: Insecticidal, antifungal, antifeedant

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of fenchol:

ANSWER: Antibacterial, antifungal, acaricidal

 

TERPINEOL

 

Question #1: What type of terpene is terpineol?

ANSWER: D – Monocyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of terpineol?

ANSWER: B – Lilac, Floral, Woody, Lime

 

Question #3: How common is terpineol in cannabis?

ANSWER: D – Top 12

 

Question #4: What is the chemical formula for terpineol?

ANSWER: C – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of terpineol in plants:

ANSWER: Antifungal, insect repellant, antimicrobial, insecticidal, larvicidal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of terpineol:

ANSWER: Analgesic, Fibromyalgia, antibacterial, antifungal, anti-tumor, hypertension

 

GUAIOL

 

Question #1: What type of terpene is guaiol?

ANSWER: C – Bicyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of guaiol?

ANSWER: D – Rose, Floral, Woody, Tea

 

Question #3: How common is guaiol in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for guaiol?

ANSWER: A – C15H26O

 

Question #5: Name 2 uses of guaiol in plants:

ANSWER: Acaricidal, insecticidal, antibacterial

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of guaiol:

ANSWER: Antifungal, dental caries, anti-leishmaniasis, lung cancer treatment, mosquito control, Klebsiella pneumoniae, anti-inflammatory, antioxidant

 

CARYOPHYLLENE OXIDE

 

Question #1: What type of terpene is caryophyllene oxide?

ANSWER: C – Bicyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of caryophyllene oxide?

ANSWER: D – Woody, Carrot, Spice, Dry

 

Question #3: How common is caryophyllene oxide in cannabis?

ANSWER: D – Less Common

 

Question #4: What is the chemical formula for caryophyllene oxide?

ANSWER: C – C15H24O

 

Question #5: Name 2 uses of caryophyllene oxide in plants:

ANSWER: Antifungal, indirect defense, antifeedant

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of caryophyllene oxide:

ANSWER: Analgesic, antiprotozoal, antifungal, anti-cancer, antimalarial, acaricidal, herpes simplex virus, trypanocidal

 

PHYTOL

 

Question #1: What type of terpene is phytol?

ANSWER: C – Acyclic Diterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of phytol?

ANSWER: B – Floral, Balsamic, Waxy, Green

 

Question #3: How common is phytol in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for phytol?

ANSWER: D – C20H40O

 

Question #5: From what pigment in plants is phytol derived?

ANSWER: Chloryphyll

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of phytol:

ANSWER: Anti-cancer, anti-tumor, anticonvulsant, antiallergen, antioxidant, immune system enhancer, antituberculosis, anti-inflammatory, antischistomiasis

 

CAMPHENE

 

Question #1: What type of terpene is camphene?

ANSWER: C – Bicyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of camphene?

ANSWER: A – Camphoraceous, Piney, Woody, Green

 

Question #3: How common is camphene in cannabis?

ANSWER: C – Top 20

 

Question #4: Which is the chemical formula for camphene?

ANSWER: B – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of camphene in plants:

ANSWER: Ovicidal, larvicidal, mosquitocidal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of camphene:

ANSWER: Antioxidant, treatment for cardiovascular disease, antibacterial, bone repair, hepatoxicity preventative, treatment for breast cancer, Alzheimer’s

 

BORNEOL

 

Question #1: What type of terpene is borneol?

ANSWER: C – Bicyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of borneol?

ANSWER: C – Camphor, Spice, Mint, Wood

 

Question #3: How common is borneol in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for borneol?

ANSWER: C – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of borneol in plants:

ANSWER: Insecticidal, insecr repellant, antimicrobial

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of borneol:

ANSWER: Treatment for stroke and dementia, cross Blood Brain Barrier (BBB), epilepsy, anti-inflammatory, DNA protective agent, acaricidal, antifungal synergist, analgesic

 

CARENE

 

Question #1: What type of terpene is carene?

ANSWER: C – Bicyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of carene?

ANSWER: B – Sweet, Fir, Turpentine, Coniferous

 

Question #3: How common is carene in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for carene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of carene in plants:

ANSWER: Insecticidal, antibacterial, antifungal, antifeedant, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of carene:

ANSWER: Alzheimer’s, anthelminitic, antifungal, mosquito repellant, antioxidant

 

PHELLANDRENE

 

Question #1: What type of terpene is phellandrene?

ANSWER: A – Monocyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of phellandrene?

ANSWER: B – Citrus, Pepper, Terpenic, Wood

 

Question #3: How common is phellandrene in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for phellandrene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 uses of phellandrene in plants:

ANSWER: Insecticidal, antioxidant, antibacterial, insect repellant, antifungal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of phellandrene:

ANSWER: Anticancer, analgesic, antibacterial

 

TERPINENE

 

Question #1: What type of terpene is terpinene?

ANSWER: D – Monocyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of terpinene?

ANSWER: C – Citrus, Woody, Terpenic, Spicy

 

Question #3: How common is terpinene in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for terpinene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 biological roles of terpinene in plants:

ANSWER: Attract pollinators, nematicidal, insecticidal, antimicrobial, antioxidant, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of terpinene:

ANSWER: Acaricidal, treatment for acne, anti-inflammatory, vaginitis, antioxidant, anticholinasterase, antifungal, trypanocidal

 

FARNESENE

 

Question #1: What type of terpene is Farnesene?

ANSWER: C – Acyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of farnesene?

ANSWER: B – Woody, Green, Floral, Sweet

 

Question #3: How common is farnesene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for farnesene?

ANSWER: B – C15H24

 

Question #5: Name 2 uses of farnesene in plants:

ANSWER: Indirect defense, insecticidal, insect repellant, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of farnesene:

ANSWER: Anti-leishmanial, breast cancer treatment, antioxidant, neuroprotective agent, anti-cavity

 

1,8-CINEOLE (EUCALYPTOL)

 

Question #1: What type of terpene is 1,8-cineole?

ANSWER: C – Bicyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of 1,8-cineole?

ANSWER: C – Mint, Cooling, Camphor, Spice

 

Question #3: How common is 1-8-cineole in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for 1-8, cineole?

ANSWER: D – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of 1,8-cineole in plants:

ANSWER: Insecticidal, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of 1,8-cineole:

ANSWER: Anti-cancer, antibacterial, antiviral, antifungal, antioxidant, Alzheimer’s disease, analgesic

 

ISOPULEGOL

 

Question #1: What type of terpene is isopulegol?

ANSWER: C – Monocyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of isopulegol?

ANSWER: D – Mint, Cool, Herbal, Green

 

Question #3: How common is isopulegol in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for isopulegol?

ANSWER: B – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of isopulegol in plants:

ANSWER: Insect repellant, insecticidal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of isopulegol:

ANSWER: Analgesic, antinociceptive, antituberculosis, treatment for lead poisoning, drug delivery enhancer, antidepressant, antianxiety, antiulcer, anticonvulsant, antifungal

 

GERANIOL

 

Question #1: What type of terpene is geraniol?

ANSWER: D – Acyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of geraniol?

ANSWER: C – Floral, Sweet, Citrus, Waxy

 

Question #3: How common is geraniol in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for geraniol?

ANSWER: B – C10H18O

 

Question #5: Name 2 uses of geraniol in plants:

ANSWER: Antifungal, nematicidal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of geraniol:

ANSWER: Strong anti-cancer, antifungal, antiulcerogenic, Irritiable Bowel Syndrome, mosquitocidal, anthelmintic agent, insecticidal, Parkinson’s Disease, antibacterial

 

VALENCENE

 

Question #1: What type of terpene is valencene?

ANSWER: D- Bicyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of valencene?

ANSWER: B – Citrus, Woody, Sweet, Grapefruit

 

Question #3: How common is valencene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for valencene?

ANSWER: C – C15H24

 

Question #5: What is the most common commercial source for valencene?

ANSWER: Valencia organes

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of valencene:

ANSWER: Anti-cancer, antituberculosis, treatment for sepsis, anti-allergen, anthelmintic agent

 

SABINENE

 

Question #1: What type of terpene is sabinene?

ANSWER: D – Bicyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of sabinene?

ANSWER: B – Woody, Terpenic, Spicy, Camphor

 

Question #3: How common is sabinene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for sabinene?

ANSWER: C – C10H16

 

Question #5: Name 2 biological roles of sabinene in plants:

ANSWER: Antifeedant, allelopathic agent, antifungal, insect repellant

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of sabinene:

ANSWER: Sedative, antibacterial, acaracidal. larvicidal, antifungal, anti-schistosomiasis, colon cancer treatment, prevention of muscular atrophy, anti-inflammatory

 

CAMPHOR

 

Question #1: What type of terpene is camphor?

ANSWER: C – Monocyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of camphor?

ANSWER: C – Camphoreous, Cool, Medicinal, Herbaceous

 

Question #3: How common is camphor in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for camphor?

ANSWER: B – C10H16O

 

Question #5: Name 2 uses of camphor in plants:

ANSWER: Insecticidal, allelopathic agent, antifeedant, antifungal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of camphor:

ANSWER: Antifungal, DNA repair agent, anticonvulsant, circulatory aid, larvicidal, respiratory stimulant

 

MENTHOL

 

Question #1: What type of terpene is menthol?

ANSWER: D – Monocyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of menthol?

ANSWER: C – Cooling, Minty, Aromatic, Fresh

 

Question #3: How common is menthol in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for menthol?

ANSWER: B – C10H20O

 

Question #5: Describe the appearance of commercial samples of menthol:

ANSWER: Waxy, clear, or white crystalline solids

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of menthol:

ANSWER: Absorption enhancer, treatment for depression, analgesic agent, anti-cancer, anti-peristalis, anti-ulcer, anti-MRSA

 

ALPHA CEDRENE

 

Question #1: What type of terpene is cedrene?

ANSWER: C – Tricyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of cedrene?

ANSWER: A – Woody, Cedar, Sweet, Fresh

 

Question #3: How common is cedrene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for cedrene?

ANSWER: C – C15H24

 

Question #5: What feature makes cedrene a tricyclic sesquiterpene?

ANSWER: Tricyclic; presence of 3 rings. Sesquiterpene: C15 configuration

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of cedrene:

ANSWER: Anticancer, antibacterial, antiobesity

 

GERANYL ACETATE

 

Question #1: What type of terpene is geranyl acetate?

ANSWER: D – Non-cyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of geranyl acetate?

ANSWER: C – Green, Floral, Fruity, Lavender

 

Question #3: How common is geranyl acetate in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for geranyl acetate?

ANSWER: B – C12H20O2

 

Question #5: What feature makes geranyl acetate a monoterpenoid?

ANSWER: The occurrence of an oxygen atom; the molecule is oxygenated.

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of geranyl acetate:

ANSWER: Antimicrobial, antifungal, antibacterial, anticancer, antinociceptive

 

CYMENE

 

Question #1: What type of terpene is cymene?

ANSWER: A – Monocyclic Monoterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of cymene?

ANSWER: C – Citrus, Woody, Terpenic, Spicy

 

Question #3: How common is cymene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for cymene?

ANSWER: D – C10H14

 

Question #5: Name 2 uses of cymene in plants:

ANSWER: Insecticidal, antioxidant, allelopathic agent, antifungal

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of cymene:

ANSWER: Anticancer, antimicrobial, treatment for MRSA, treatment for pulmonary diseases, acaricidal, antinociceptive, scolicidal

 

PULEGONE

 

Question #1: What type of terpene is pulegone?

ANSWER: A – Monocyclic Monoterpenoid

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of pulegone?

ANSWER: C – Mint, Cool, Green, Herbaceous

 

Question #3: How common is pulegone in cannabis?

ANSWER: D – Less Common

 

Question #4: What is the chemical formula for pulegone?

ANSWER: A – C10H16O

 

Question #5: Name 2 uses of pulegone in plants:

ANSWER: Insecticidal, allelopathic agent, antifeedant

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of pulegone:

ANSWER: Anticancer, antimicrobial, vaginosis, nematicidal, acaricidal, acquatic bacteriacide

 

BERGAMOTENE

 

Question #1: What type of terpene is bergamotene?

ANSWER: C – Bicyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of bergamotene?

ANSWER: B – Woody, Warm, Green, Citrus

 

Question #3: How common is bergamotene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for bergamotene?

ANSWER: B – C15H24

 

Question #5: Name 2 uses of bergamotene in plants:

ANSWER: Attract pollinators, indirect defense

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of bergamotene:

ANSWER: Antimicrobial, anti-inflammatory, mosquito control agent, treatment for psoriasis

 

ELEMENE

 

Question #1: What type of terpene is elemene?

ANSWER: B – Monocyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor and aroma profile of elemene?

ANSWER: C – Herbal, Waxy, Fresh, Green

 

Question #3: How common is elemene in cannabis?

ANSWER: C – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for elemene?

ANSWER: D – C15H24

 

Question #5: Name 2 uses of elemene in plants:

ANSWER: Indirect defense, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of elemene:

ANSWER: Anticancer, cancer drug synergist, treatment for brain and spinal cord injury, treatment for cardiovascualr disease, antiulcer, Multiple Sclerosis, rheumatoid arthritis, mosquitocidal

 

AROMADENDRENE

 

Question #1: What type of terpene is aromadendrene?

ANSWER: C – Tricyclic Sesquiterpene

 

Question #2: Which of the following best describes the primary flavor & aroma profile of aromadendrene?

ANSWER: D – Woody, Earthy

 

Question #3: How common is aromdendrene in cannabis?

ANSWER: D – Top 40

 

Question #4: What is the chemical formula for aromadendrene?

ANSWER: C – C15H24

 

Question #5: What feature makes aromadendrene a tricyclic sesquiterpene?

ANSWER: Tricyclic due to occurrence of 3 rings, sesquiterpene because of C15 arrangement

 

Question #6: Aromadendron trees are now known as what type of tree:

ANSWER: Eucalyptus tree

 

CANNFLAVIN A

 

Question #1: What type of flavonoid is cannflavin A?

ANSWER: B – Flavone

 

Question #2: The base flavonoid in the biosynthesis of cannflavin A is:

ANSWER: D – Luteolin

 

Question #3: How common is cannflavin A in cannabis?

ANSWER: A – Top 3

 

Question #4: What is the chemical formula for cannflavin A?

ANSWER: C – C26H28O6

 

Question #5: Which researcher discovered and coined the name for the molecule cannflavin A?

ANSWER: B – Barrett

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of cannflavin A:

ANSWER: Anti-inflammatory, Alzheimer’s disease

 

CANNFLAVIN B

 

Question #1: What type of flavonoid is cannflavin B?

ANSWER: D – Flavone

 

Question #2: The base flavonoid in the biosynthesis of cannflavin B is:

ANSWER: D – Luteolin

 

Question #3: How common is cannflavin B in cannabis?

ANSWER: A – Top 3

 

Question #4: What is the chemical formula for cannflavin B?

ANSWER: B – C21H20O6

 

Question #5: Which researcher discovered and coined the name for the molecule cannflavin B?

ANSWER: B – Barrett

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of cannflavin B:

ANSWER: Antileishmanial, treatment for pancreatic cancer

 

ORIENTIN

 

Question #1: What type of flavonoid is orientin?

ANSWER: D – Flavone

 

Question #2: The base flavonoid in the biosynthesis of orientin is:

ANSWER: D – Luteolin

 

Question #3: How common is orientin in cannabis?

ANSWER: A – Top 3

 

Question #4: What is the chemical formula for orientin?

ANSWER: D – C21H20O11

 

Question #5: Name two biological roles of orientin in plants:

ANSWER: Abiotic stress reliever, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of orientin:

ANSWER: Anticancer, neuroprotective agent, treatment for neuropathy, cardioprotective agent, atherosclerosis, anti-inflammatory, osteoporosis, diabetes, treatment for retinal diseases, antiobesity, analgesic, genoprotective agent, antioxidant

 

RUTIN

 

Question #1: What type of flavonoid is rutin?

ANSWER: A – Flavonol

 

Question #2: The base components in the biosynthesis of rutin are:

ANSWER: C – Quercetin and Rutinose

 

Question #3: How common is rutin in cannabis?

ANSWER: B – Top 5

 

Question #4: What is the chemical formula for rutin?

ANSWER: D – C27H30O16

 

Question #5: Name two biological roles of rutin in plants:

ANSWER: Allelopathic agent, antibacterial

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of rutin:

ANSWER: Treatment for DNA damage, neuroprotective agent, Parkinson’s disease, immunomodulatory agent, treatment for radiation injury, antinephrotoxicity, treatment for UV radiation damage, anti-cancer, anti-inflammatory, treatment for; liver disease, lung injury, postmenopausal syndrome; cardioprotective agent, renal protective agent, anti-aging agent

 

APIGENIN

 

Question #1: What type of flavonoid is apigenin?

ANSWER: D – Flavone

 

Question #2: The base component in the biosynthesis of apigenin is:

ANSWER: C – Naringen

 

Question #3: How common is apigenin in cannabis?

ANSWER: B – Top 5

 

Question #4: What is the chemical formula for apigenin?

ANSWER: B – C15H10O5

 

Question #5: Name two biological roles of apigenin in plants:

ANSWER: Insecticidal, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of apigenin:

ANSWER: Potent antic-cancer, cancer drug synergist, UV radiation protection, antibacterial, anti-inflammatory, liver protective agent, lung protective agent, Parkinson’s disease, rheumatoid arthritis, kidney protective agent, osteoporosis, treatment for heart attack, treatment for vitiligo

 

QUERCETIN

 

Question #1: What type of flavonoid is quercetin?

ANSWER: C – Flavonol

 

Question #2: The base component in the biosynthesis of quercetin is:

ANSWER: C – Naringen

 

Question #3: How common is quercetin in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for quercetin?

ANSWER: C – C15H10O7

 

Question #5: What is the primary known biological role of quercetin in plants?

ANSWER: Allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of quercetin:

ANSWER: Powerful anti-cancer, cancer drug synergist, treatment for neurological disorders, antiviral, antiobesity, treatment for macular degeneration, treatment for; depression, allergic conjunctivitis, rheumatoid arthritis, liver injury, lung injury, herpes, tardive dyskinesia, wound protecive agent

 

CANNFLAVIN C

 

Question #1: What type of flavonoid is cannflavin C?

ANSWER: C – Flavone

 

Question #2: Which functional groups are contained in cannflavin C?:

ANSWER: E – All of the above

 

Question #3: How common is cannflavin C in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for cannflavin C?

ANSWER: C – C26H28O6

 

Question #5: What year was cannflavin C discovered?

ANSWER: 2008

 

LUTEOLIN

 

Question #1: What type of flavonoid is luteolin?

ANSWER: D – Flavone

 

Question #2: The base component in the biosynthesis of luteolin is:

ANSWER: C – Naringen

 

Question #3: How common is luteolin in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for luteolin?

ANSWER: B – C15H10O6

 

Question #5: What are the two primary known biological roles of luteolin in plants?

ANSWER: Host-symbiont signaling, allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of luteolin:

ANSWER: Versatile anti-cancer agent, prolong skin graft survival, vascular protective agent, renoprotective agent, diuretic agent, Multiple Sclerosis, cardioprotective agent, treatment for myocardial diseases, antiobesity, treatment for neurological conditions, treatment for arthritis, protection against influenze, neuroprotecrive agent, meth addiction treatment agent

 

VITEXIN

 

Question #1: What type of flavonoid is vitexin?

ANSWER: B – Flavone

 

Question #2: The base component in the biosynthesis of vitexin is:

ANSWER: C – Apigenin

 

Question #3: How common is vitexin in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for vitexin?

ANSWER: A – C21H20O10

 

Question #5: What is the primary known biological role of vitexin in plants?

ANSWER: Allelopathic agent

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of vitexin:

ANSWER: Strong anti-cancer agent, treatment for preeclampsia, accelerated wound healing agent, treatment for alcohol induced injury, treatment for anesthetic-induced impairment, treatment for liver injury, protective agent against ischemia, UV protective agent, analgesic, antiadipogenesis agent, Alzheimer’s disease, antiviral, treatment for diarrhea, epilepsy, seizures, diabetes

 

KAEMPFEROL

 

Question #1: What type of flavonoid is kaempferol?

ANSWER: C – Flavonol

 

Question #2: The base component in the biosynthesis of kaempferol is:

ANSWER: D – Naringenin

 

Question #3: How common is kaempferol in cannabis?

ANSWER: C – Top 10

 

Question #4: What is the chemical formula for kaempferol?

ANSWER: A – C15H10O6

 

Question #5: What are two biological roles of kaempferol in plants?

ANSWER: Insecticidal, allelopathic agent, fungicidal, UV-B radiation protection

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of kaempferol:

ANSWER: Potent anti-cancer agent, treatment for cardiovascual diseases, antiobesity, treatment for; diabetes, arthritis, depression, ulcerative colitis, liver injury, lung injury, psoriasis, allergic disorders, neurodegenerative disorders, ocular diseases

 

WOGONIN

 

Question #1: What type of flavonoid is wogonin?

ANSWER: B – Flavone

 

Question #2: The base component in the biosynthesis of wogonin is:

ANSWER: C – Chrysin

 

Question #3: How common is wogonin in cannabis?

ANSWER: D – Top 20

 

Question #4: What is the chemical formula for wogonin?

ANSWER: A – C16H12O5

 

Question #5: Name the only 2 plants wogonin is known to occur in:

ANSWER: 2 varieties of skullcap, and cannabis

 

Question #6: Name 2 potential medical uses of wogonin:

ANSWER: Powerful anti-cancer agent, cardioprotective agent, treatment for; lung injury, testicular dysfunction, epilepsy, neuroprotective agent, Alzheimer’s disease, intracerebral hemorrhage, cerebral ischemia, diabetes, gastric injury, inflammatory skin disorders, retinal disease, herpes; antifungal.

Join us on Social Media: